MISS VELVET & THE BLUE WOLF Feat. GEORGE CLINTON – FEED THE WOLF

Rock’n’roll-, soul- en funkformatie ‘Miss Velvet & The Blue Wolf’ is een achtkoppige band uit New York City die eind 2017 op plaat debuteerde met het album “Bad Get Some”. De krachtige vrouwelijke vocalen van frontvrouw Miss Velvet worden instrumentaal begeleid door co-songschrijver Constance Hauman op keyboards, drummer Nick Carbone, gitarist Henry Ott, bassist James Jones en een blazerstrio met Trevor Neumann op trompet en Dan Levine en TJ Robinson op trombone en congas.

Voor hun tweede plaat “Feed The Wolf” konden ze hun grote idool George Clinton, de van kapper tot funkicoon getransformeerde frontman van ‘Parliament’ en ‘Funkadelic’, overtuigen om als ‘special guest’ mee te doen bij de opname van de acht tracks voor dit nieuwe album. Deze intussen 78-jarige innovator van de funkmuziek (naast James Brown en Sly Stone) werd in 1997 opgenomen in de ‘Rock And Roll Hall Of Fame’ en hij zal nog dit jaar een ‘Grammy Life Time Achievement Award’ in ontvangst mogen nemen.

Dankzij hun uitstekende debuutplaat mochten ‘Miss Velvet & The Blue Wolf’ in de voorbije jaren meer dan honderd keer het voorprogramma verzorgen van ‘George Clinton And P-Funk’ in zowel Amerika als Europa. Het was tijdens deze tournees dat het idee voor deze muzikale samenwerking was gerijpt en het dient gezegd te worden dat het resultaat daarvan op “Feed The Wolf” zeer de moeite loont.

De albumtitelsong zal niet ongemerkt aan uw aandacht voorbij kunnen gaan, vooral omwille van de indrukwekkende drumsolo die Nick Carbone aan het begin van het nummer weggeeft. Miss Velvet zingt deze song in de dynamische hardrockstijl van ‘Jefferson Airplane’-frontvrouw Grace Slick, op een wijze zoals die dat momenteel op 80-jarige leeftijd niet meer zal kunnen doen.

Dit nieuwe album begint echter minder hard met het funky liedje “Super Bon Bon”, gevolgd door het nummer “Phat Blunt”, de eerste single uit deze plaat en een song waarin George Clinton vier keer een zogeheten ‘spoken lyrics’-inbreng heeft. Ook voor de funknummers “Nasty Freak” en “Bitch Honey” krijgen we een gastoptreden van George Clinton aangeboden. Bij het nummer “FSL” (wat staat voor ‘funky sensation of love’) horen we een stevig stukje raptekst die ingesproken wordt door bandlid TJ Robinson.

Voor de twee albumafsluiters “Launch” en de honingzoete ballad “Sweet Intoxication” gaat het songtempo behoorlijk stevig naar beneden, waardoor de vocale capaciteiten van Miss Velvet nog beter tot uiting kunnen komen. Soms klinkt haar stem rauw als schuurpapier, ongepolijst en krachtig, maar ze kan dus even lief en zacht zingen en eerlijk gezegd, zo horen we haar het liefst aan het werk.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Isotopia Records / Proper Records